TOURIST GUIDE

Loška dolina
Bloška planota
Babno polje

Play Video

GALERY

GALERIE

LOŠKA DOLINA

- galerija
- turistične zanimivosti 
- predlogi za izlete in pohode

Gallery
BABNO POLJE

- galerija
- turistične zanimivosti 
- predlogi za izlete in pohode

Gallery
BLOŠKA PLANOTA

- galerija
- turistične zanimivosti 
- predlogi za izlete in pohode

Gallery

Loška dolina leži na Notranjskem, v jugovzhodnem delu Slovenije in je ena najlepših dolin, ki je množični turizem še ni dosegel. Če ste ljubitelij neokrnjene narave in miru ter iščete kraj za počitek, je Loška dolina idealna za vaše počitnice. Uživate lahko v sprehodih, kolesarjenju, kramljanju s prijaznimi domačini, pohodništvu na bljižnje hribe, plavanju in ribolovu v bljižnjih jezerih, ogledu kraških jam, gradov in cerkva. Loška dolina je tudi odlično izhodišče za izlete v sosednje doline in planote, kot so Babna polica, Bloška planota in Cerkniško polje..

Stari trg pri Ložu_1_st

Stari trg pri Ložu

Idilični kraj v Loški dolini in center Loške doline. Poleg grada Snežnika je prizorišče prireditev, sejmov in družabnih dogodkov. Skozi kraj teče slikovit potok Brežiček, na jugu pa se dviga hrib Ulaka.

Loška dolina_26_st

Potok Brežiček

Potok Brežiček je slikovit potok, ki teče skozi Lož in Stari trg pri Ložu. Ob potoku se lahko sprehajate, otroci pa v potoku radi namočijo noge. Potok obdajajo travniki in ekološki vrtovi domačinov. V potoku lahko s kančkom sreče najdete potočne rake. S polhi, ki se skrivajo v duplih starih vrb ob potoku, se lahko fotografirate, ali jih celo pobožate.